Erişilebilirlik

Kıbrıs'tan Gelen 520 Kişi Karantina Sonrası Memleketlerine Gönderildi


Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını dolayısıyla karantinaya alınarak testleri negatif çıkan kişiler 14 günün sonunda normal hayatlarına dönmeye devam ediyor.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) getirildikten sonra Gaziantep Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurda yerleştirilen 684 kişiden 520'si, 14 günlük karantina sürelerinin dolmasının ardından kentten ayrılmaya başladı.

Kıbrıs'tan Gelen 520 Kişi Karantina Sonrası Memleketlerine Gönderildi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00

Birçoğu öğrenci olan, aralarında iş insanı ve askerlerin de bulunduğu 684 kişi, 14 gün önce Corona virüs tedbirleri kapsamında KKTC'den Türkiye'ye getirildi. Gaziantep Üniversitesi kampüsündeki KYK'ya ait Ümmü Gülsüm Kız Yurdu'nda karantinaya alınan 684 kişiden 520'si karantina sürelerinin dolmasının ardından bugün otobüslerle memleketlerine gönderildi.

VOA Türkçe’ye konuşan öğrenciler, 14 günlük karantina sürecinde yetkililerin kendilerine çok iyi baktığını, ancak Kıbrıs’tan getirilirken, virüs bulaşma riskine rağmen gemide üst üste yolculuk ettiklerini söyledi.

"Gemide üst üste geldik, otobüste tek oturduk"

Mehmet Kuş: "Girne Amerikan Üniversitesi'nde Pilotaj Bölümü öğrencisiyim. İçeride geçirdiğimiz süreç güzeldi. Yani devlet bizimle güzel ilgilendi. İsteklerimiz dışarıdan getiriliyordu. Sadece memleketimize uzak yerde karantinaya alındık. Ben şu anda Aydın’a gideceğim. Keşke beni başta Mersin’den aldıklarında Antep’e değil de, Aydın’a daha yakın bir yerde karantinaya alsalardı. En azından ailem gelip alabilirdi. Şimdi belki de bu otobüste birinde Corona virüs tehlikesi var, bana da bulaşabilir. Zaten gemiyle gelirken bir sürü kişi üst üste geldik. Daha sonra Mersin’de otobüse bindirdiler, herkes tek oturdu mesela. Zaten bulaşmışsa gemide bulaşmıştır bana. İçeride günde iki defa ateşimizin ölçülmesinden başka herhangi bir test yapılmadı. Belki de şu anda coronayım."

İbrahim Şenözdemir: "Lefke Avrupa Üniversitesi'nde Psikoloji bölümü öğrencisiyim. Burada yemekler ve diğer hayati ihtiyaçlar gayet profesyonel bir şekilde karşılandı. Benim tek şikayetim, ikametgahım Burdur’da. Buna rağmen uzak bir yerde karantinaya alındım. Onun dışında her şey güzeldi, memnundum."

"Ailelerimiz tedirgindi"


Furkan Aydemir: "Girne Amerikan Üniversitesi'nde okuyorum. Buraya Kıbrıs’tan geldim, 14 gün karantinaya alındım. Burada iyi bakıldık, her isteğimiz karşılandı. Bunun için devletimize teşekkür ederiz. Tek sıkıntımız gemide üst üste geldik. Önlem alınacaksa başta alınması gerekiyordu. Burada da ateşimizin ölçülmesinden başka bir şey yapılmadı. En azından çıkarken bir test yapılabilirdi. Ailelerimiz merak etti bizi, tedirginlerdi doğal olarak. Yurttan internetimiz karşılandı, her gün görüntülü konuşuyorduk onlarla da."

Mehmet Kordallı: "Kıbrıs’ta öğrenciyim. Buradaki karantina süreci iyi geçti. Bize iyi davrandılar, karantinada değil de misafir gibi davrandılar. Her eksiğimizi tamamladılar. Biz sıkılmayalım diye bando takımı bile geldi. Şimdi buradan Urfa’daki evime gideceğim. Orada da kendi kendimi karantinaya alacağım 14 gün boyunca. Burada test olacak mı diye sordum ama herhangi bir belirti olursa test yapacaklarını söylediler, sadece ateşimizi ölçtüler."

Diğer yandan yurtta kalan 164 kişinin Pazar gününe kadar memleketlerine gönderileceği, Gaziantep’ten ayrılarak ailelerinin yanına giden 520 kişinin ise 14 gün boyunca kendi evlerinde karantinada kalacakları belirtildi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG