Erişilebilirlik

Cinsel Taciz İddiası Kevin Spacey’nin Dizi Çekimlerini Durdurdu


Kevin Spacey’nin başrolünde olduğu House Of Cards’ın yayıncısı Netflix, dizinin altıncı sezonunun çekimlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Kevin Spacey, geçtiğimiz günlerde hakkında yapılan cinsel taciz suçlamalarının ardından suçlamaları reddetmemiş, ancak olayı hatırlamadığını söyleyerek özür dilemişti.

Yapım şirketi Media Rights Capital ve Netflix kanalı, dizinin 2018’de yayınlanması planlanan ve şu an üretim halindeki altıncı sezonunun çekimlerinin durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada “Hali hazırdaki durumu incelemek ve film ekibimizin kaygılarını gidermek için zamana ihtiyacımız var” denildi.

Bir gün önce yapılan açıklamada ise altıncı sezonun iptal edilmeyeceği, ancak dizinin son sezonu olacağı ilan edilmişti.

Spacey özür diledi

Kevin Spacey’nin temsilcileri ise dizinin durumu ile ilgili açıklama yapmadı. Pazar günü Star Trek: Discovery oyuncusu Anthony Rapp, Buzzfeed’e yaptığı açıklamada Spacey’nin 1986 yılında kendisi henüz 14, aktör ise 26 yaşındayken cinsel tacizde bulunduğunu söylemişti. Şu an 58 yaşında olan iki Oscarlı oyuncu Spacey ise olayı hatırlamadığını söylemiş, “Rapp’in iddia etiği şekilde davranmışsam özür dilerim” demişti. Spacey davranışının uygunsuz olduğunu ve sarhoşluktan kaynaklanmış olabileceğini itiraf etmişti.

Spacey suçlamaları yanıtlarken eşcinsel olduğunu da ilk kez açıkladı. Ünlü aktörün, cinsel tercihini açıklama zamanlaması da eleştirilere neden oldu.

House Of Cards ilk kez yayınlandığı 2013 yılında Netflix’in sembol dizilerinden olmuş, kanal geleneksel dizi yapısını kırarak bir sezonun tüm bölümlerini aynı anda yayınlamıştı.

Spacey’ye verilmesi planlanan 2017 Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü’nün de bu suçlamalar nedeniyle verilmeyeceği açıklandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG