Erişilebilirlik

Kerry'den Varil Bombası Eleştirisi


Halep'te enkaz arasında oynayan çocuklar
Halep'te enkaz arasında oynayan çocuklar

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Halep’e varil bombaları atan Şam rejimini eleştirdi.
Suriyeli muhalifler, çok sayıda kişinin ölümüne yol açan bombaların, iç savaşın başlamasından bu yana yaşanan en kötü gelişme olarak tanımlıyor.

Kerry de yaptığı yazılı açıklamada, varil bombalarının Şam rejiminin barbarlığının en son örneği olduğunu, hükümetin amacının ülkeyi harabeye çevirmek olduğunu söyledi.

Bakan Kerry, muhaliflerin ve uluslararası toplumun iç savaşı sona erdirmenin yollarını ararken, hükümetin attığı adımlarla Cenevre’deki görüşmelerden sonuç alınması umutlarını erittiğini vurguladı.

2. Cenevre görüşmelerinin ilk turu geçen hafta önemli bir ilerleme sağlanamadan sona ermişti. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Özel Temsilci Lahdar İbrahimi, ikinci tur görüşmelere Pazartesi günü başlamayı umuyor.

Bu arada BM Genel Sekreteri, iç savaşın Suriyeli çocuklar üzerindeki alarm verici etkileri konusunda uyardı.

Ban, BM Genel Kurulu’na sunduğu raporda, hükümetin çok sayıda çocuğu öldürdüğünü, tutukladığını ve işkenceye maruz tuttuğunu söyledi.


Genel Sekreter, raporda, muhalif güçlerin de çocukları savaşçı olarak kullandıklarına dikkati çekiyor her iki taraftan da çocuk ihallerine son vermelerini istiyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG