Erişilebilirlik

Kerry’den Senato’ya İkna Turu


Batılı güçler İran’ın nükleer programında uzlaşıya varılacağı yönünde iyimser mesajlar verse de Amerikan Senatosu yeni yaptırım hazırlığında

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, İran’ın nükleer programıyla ilgili uluslararası müzakerelere gelecek hafta yeniden başlanması planlanırken, yeni yaptırımlar dayatmamaları konusunda Senato üyelerini uyaracak.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Senato Bankacılık Komisyonu’nda konuşacak Kerry’nin İran’a yönelik yeni yaptırımların mevcut koşullarda hata olacağını söyleyeceğini şu sözlerle aktardı: “Atılacak doğru adım, yaptırımları geçici olarak durdurmak olacaktır.

Bu gelecekte İran’ı yine aynı konuma koymayacağımız anlamına gelmez. Amerikalı müzakereciler bu seçeneği ortadan kaldırmış değil. Bu sadece müzakere sürecinin ilerlemesi için verilmiş bir mola olacaktır.”

P5+1 olarak adlandırılan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya’nın İran’la yürüttüğü müzakerelerde henüz bir uzlaşıya varılmasa da taraflar iyimser. Görüşmelere gelecek hafta kalınan yerden devam edilecek.

İran, yaptırımların hafifletilmesini olası anlaşmanın bir parçası olmasını isterken, Amerikan Kongresi yeni yaptırımlar için bastırıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG