Erişilebilirlik

Kerry'den IŞİD'e Karşı Koalisyon Gezisi


Ortadoğu gezisinde Suudi Arabistan ve Ürdünlü yetkililerle görüşecek olan ABD Dışişleri Bakanı IŞİD ile savaşmak ve yenilgiye uğratmak için mümkün olan en geniş koalisyonu kurmaya çalıştığını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Irak’taki durumu ve IŞİD militanlarının bölgede yarattığı tehditi görüşmek üzere Ortadoğu’ya gidiyor.

Kerry gezisi sırasında Ürdün ve Suudi Arabistan’lı yetkililerle görüşecek ve diğer müttefik ülkelerle de danışmalarda bulunacak.

Kerry Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada IŞİD ile savaşmak ve yenilgiye uğratmak için mümkün olan en geniş koalisyonu kurmaya çalıştığını belirtti.

Bölge ülkelerinin katkılarının farklı olacağını vurgulayan Kerry bir diğer destek şeklinin IŞİD’in mali kaynaklarını kesme, yabancı cihatçı akışını önleme ve karşı propaganda düzenleme olacağını söyledi.

Kerry ayrıca Irak parlamentosunun yeri birlik hükümetini onaylamasını da övdü, bunu ülke ve Amerika’nın IŞİD militanlarıyla mücadele çabaları açısından bir dönüm noktası olarak tanımladı.

Başkan Barack Obama Çarşamba akşami Amerikan halkına hitaben bir konuşma yaparak IŞİD stratejisini açıklayacak. Obama’nın konuşmasında Kerry’nin sözünü ettiği yıllar sürecek bir küresel koalisyon kurma çabalarına da yer vermesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG