Erişilebilirlik

Kerry'den İklim Değişikliği Uyarısı


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cakarta'da konuşurken
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cakarta'da konuşurken
Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yaptığı açıklamada iklim değişikliğinin tüm dünya için bir tehdit olduğunu açıkladı.

Kerry, bilimsel açıdan iklim değişikliği konusunda hiçbir kuşku bulunmadığını, dünyanın bu tehditi önlemek için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
ABD Dışişleri bakanı bilim adamlarının yüzde 97’sinin iklim değişikliğinin gerçekleştiği ve buna insanların yol açtığı konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Bir çok uzman ısınan dünyanın deniz seviyelerini yükselttiğini, bunun da Endonezya gibi ada ülkeler için çok tehlikeli etkileri olacağını vurguluyor.
Endonezya, Kerry’nin altı günlük Asya gezisinin son durağı oldu.

Amerika Dışişleri Bakanı Kerry, Cakarta’dan önce Pekin’de Çin Devlet Başkanı Şi Jingping’le yaptığı görüşmede küresel ısınma ve insan hakları konularına değindi. Ayrıca Pekin hükümetinin Doğu Çin Denizi üzerindeki hava savunma bölgesini genişleterek Asya’da güç gösterisi yapması konusu, Kerry ve Şi arasındaki görüşmede gündeme geldi. Çin’in genişletmek istediği alanda Japonya da hak iddia ediyor.

Kerry, bölgesel anlaşmazlıklarda Çin’e “daha az çatışmacı yaklaşım izleme” tavsiyesinde bulundu. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pekin’in daha barışçı bir çözümü tercih ettiğini, ama egemenlik haklarını korumaktan da çekinmeyeceğini açıkladı.

Çin Devlet Başkanı Şi Jingpin’le yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan John Kerry, Pekin’in Kuzey Kore’yi nükleer görüşmelere zorlama konusundaki kararlılığını memnunlukla karşıladığını bildirdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG