Erişilebilirlik

Kerry Yolsuzlukla Mücadele İçin Avrupa’da


David Cameron, yolsuzlukla mücadele zirvesini, Panama Belgeleri’nde babasının açtığı offshore hesabında adının geçtiğinin ortaya çıkmasından birkaç hafta sonra düzenliyor. Cameron, Panama Belgeleri’yle ilgili olarak yasadışı hiçbir faaliyette bulunmadığını söylemişti. Panama Belgeleri’ne erişim, bugünden itibaren kamuyu açılıyor.

İngiltere Başbakanı Cameron, Afganistan, Kolombiya ve Nijerya devlet başkanlarının da katılacağı zirve öncesinde yaptığı açıklamada, kalkınmanın düşmanı olan yolsuzlukların dünyadaki birçok sorunun temelinde yattığını söyledi.

Cameron, “Yolsuzlukla baş etmek şimdiye kadar tabu sayılıyordu. Bu zirve bu anlayışı değiştirecek. Yolsuzlukla mücadeleyi hep birlikte uluslararası öncelik sırasının en tepesine oturtacağız” şeklinde konuştu.

Rusya’yı zirvede Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Siromolotov temsil edecek. Toplantılarda Norveç Başbakanı Erna Solberg de bulunacak.

Dışişleri Bakanı Kerry’nin Avrupa turundaki ilk durak, Fransa. Paris’te Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’la görüşecek olan Kerry, Suriye’deki barış sürecinden Ukrayna’daki gerginliğe kadar birçok konuyu ele alacak. Yarın Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’la biraraya gelecek olan Kerry, Çarşamba günü de Londra’da Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’la bir görüşme yapacak. Kerry ayrıca Oxford Üniversitesi’ni de ziyaret edecek ve öğrencilerle görüşecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG