Erişilebilirlik

Kerry ve Davutoğlu Münih'te Suriye'yi Görüştü


Ahmet Davutoğlu ve John Kerry, Münih'te gazetecilere poz verirken
Ahmet Davutoğlu ve John Kerry, Münih'te gazetecilere poz verirken
Amerika ve Türk dışişleri bakanları, Münih’teki uluslararası güvenlik konferansı çerçevesinde özel bir görüşme gerçekleştirerek, başta Suriye olmak üzere bölgesel konuları görüştü.

Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, John Kerry ve Ahmet Davutoğlu, kimyasal silahlarını Lazkiye limanına nakletme yükümlülüklerini yerine getirme konusunda Suriye’ye baskının sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

İki bakan, insani yardım yardım amaçlı faaliyetlerin arttırılması gerektiği ve Humus’la kuşatma altındaki diğer bölgelere yardımların gecikmesinin kabul edilemez olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

Kerry ve Davutoğlu’nun görüşmelerinde Cenevre’de yapılacak görüşmelerin ikinci turu da ele alındı, Esat rejimi ve muhalefetin iki yıl önceki Cenevre bildirisinin yürürlüğe konması konusunu görüşmek için aynı masa çevresinde bir araya gelmesinin önemine dikkat çekildi.

Ayrıca John Kerry ve Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs konusunu da ele aldı. Kerry, Birleşmiş Milletler’in gözetiminde yapılan Kıbrıs’taki görüşme sürecine, adanın “çift bölgeli ve çift toplumlu federasyon” yapısı altında yeniden birleşmesine Amerika’nın desteğini yineledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG