Erişilebilirlik

Kerry Türkiye ile Suriye’yi Görüşecek


Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın İspanya, Türkiye ve Yunanistan’ı kapsayan ziyaretlerde bulunacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, John Kerry’nin Avrupa ve Avrasya İlişkilerinden Sorumlu Yardımcısı Nuland’ın İspanya’da bulunan Dışişleri Bakanı’na eşlik edeceği buradan da 19 Ekim Pazartesi itibarlıya Ankara’da olacağı kaydedildi.

Nuland’ın Ankara’da IŞİD ile yürütülen mücadele, mülteci krizi ve diğer bölgesel ve ikili ilişkileri içeren bir dizi görüşmeler yapacağı bildirildi. Amerika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca, “Nuland’ın, Ankara’daki terör saldırısı sonrası yaptığı bu ziyarette, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı güvenlik tehdidiyle ilgili iki ülkenin dayanışmasının vurgulanacağı” ifadesi yer aldı.

Öte yandan resmi ziyaret için İspanya’da bulunan Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin birkaç günlüğüne Ortadoğu’ya geçerek Suriye krizini görüşmek üzere Türkiye, Rusya, Suudi Arabistan ve Ürdün’den yetkililerle bir araya geleceği bildirildi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG