Erişilebilirlik

Kerry: 'Suriye Sorumlu Tutulacak'


ABD Dışişleri bakanı John Kerry Suriye’de kimyasal kullanıldığının inkar edilemez bir gerçek olduğunu söyledi ve bunu ahlaki açıdan kabul edilemez bir eylem olarak tanımladı.

Kerry bu açıklamayı yaparken Doğu Akdeniz’de Cruise ve Tomahawk füzeleriyle donatılmış dört Amerikan savaş gemisinin Suriye kıyılarına ülkeyi ateş menzili içine alacak şekilde yaklaştığı bildiriliyor.

Kerry Dışişleri Bakanlığında yaptığı açıklamada Başkan Obama’nın bu tür haince silahları kullananların hesap vermesi gerektiğine inandığını söyledi ancak başkanın ne gibi önlemlere başvurabileceğini açıklamadı.
Kimyasal silah kullanmanın cezasız kalamayacağını belirten Kerry uluslararası topluluğun bu tür silahların bir daha asla kullanılmaması için sorumlulara karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

ABD savunma bakanı, bir gün önce Başkan Barack Obama’nın karar vermesi halinde Amerikan ordusunun Suriye’ye müdahaleye hazır olduğunu açıkladı.
Chuck Hagel bu açıklamayı Malezya’yı ziyareti sırasında yaptı. Hagel Pazartesi günü de Endonezya’da Suriye’ye karşı girişilecek bir eylemin uluslararası toplulukla birlikte yasal çerçevede gerçekleşeceğini söyledi.

Üst düzey askeri yetkililer ve ulusal güvenlik danışmanları Cumartesi günü Başkan Obama’ya Suriye’nin kimyasal silah kullanmasına karşı alınacak önlemlerle ilgili bir dizi ayrıntılı seçenek sundu.
Cumartesi günü Beyaz Sarayda düzenlenen güvenlik toplantısına Başkan yardımcısı Joe Biden, CIA Başkanı John Brennan ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice katıldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG