Erişilebilirlik

Kerry Pakistan'ın Terörle Savaşını Övdü


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İslamabad'da Pakistan ordu komutanı Rahil Şerif ile
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İslamabad'da Pakistan ordu komutanı Rahil Şerif ile

ABD Dışişleri Bakanı İslamabad'daki temaslarından sonra yaptığı açıklamada Pakistan'ın militanlarla mücadelede önemli kazanımlar elde ettiğini ancak terör örgütlerinin bölge ülkeleri ve Amerika için hala tehdit oluşturduğunu belirtti

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Pakistan’ın kuzeydoğudaki aşiret bölgesinde militanlara karşı giriştiği mücadelenin önemli sonuçlar verdiğini söyledi ancak terörist gruplarla savaşın bitmediği uyarısında bulundu.

Kerry, Salı günü İslamabad’da yaptığı stratejik görüşmelerden sonra Pakistan ve Afgan Taleban’ı, Hakkani örgütü ve Leşker-i Tayba gibi grupların sadece Pakistan değil, komşuları ve Amerika için de tehdit oluşturduğunu açıkladı.

Kerry, terör örgütlerinin Pakistan ya da başka bir yerde üslenmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

John Kerry’nin Pakistan ziyareti, Peşaver’de 134 çocuk ve 16 çalışanın öldüğü Taldban’ın okul saldırısından tam bir ay sonra gerçekleşiyor.

Kerry’nin yaklaşık bir hafta sürecek Avrupa temaslarında sürpriz Pakistan ziyareti önceden duyurulmamıştı.

Dışişleri Bakanı’nın bir sonraki durağı, Paris’teki terör saldırıları sonrası sonrası iki ülke arasındaki dayanışmayı ortaya koymak üzere Fransa olacak.Kerry’nin Çarşamba günü ise İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakereler kapsamında, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’le görüşmek üzere Cenevre’ye gitmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG