Erişilebilirlik

Kerry Netanyahu İle Ortadoğu Barışını Görüştü


Kudüs’te İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşen Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry dün de Ramallah’ta Filistin lideri Abbas’la biraraya geldi

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Kudüs’te İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü. Dün de Ramallah’ta Filistin lideri Mahmud Abbas’la biraraya gelen Kerry, Nisan ayında kadar taraflar arasında uzlaşmaya varılmasını hedefliyor.

Adını açıklamayan Amerikalı yetkililer, Kerry’nin kapsamlı olmayan bir çerçeve anlaşması için görüşmeler yaptığını; dokuz ay boyunca yapılması planlanan görüşmelerde nihai bir uzlaşmaya varılması umudu taşımadığını bildirdi.

İsrail ve Filistin tarafı Amerika’nın önerilerini tam olarak kabul etmiş değil. Ancak Kerry, geçen hafta, yıllardan bu yana ilk kez sonuca çok yaklaşıldığını söylemişti.

Tarafların, güvenlik, Filistin devletinin sınırları, Filistinli mültecilerin geri dönüşü ve Kudüs’ün geleceği gibi önemli konularda uzlaşmaya varması gerekiyor.

Amerika’nın arabuluculuğunda yürütülen müzakereler Temmuz sonlarında başlatılmıştı. Tarafların hedefi, görüşmelerin dokuz ay içinde tamamlanması.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG