Erişilebilirlik

Kerry Mahmut Abbas'la İkinci Kez Görüştü


Kerry ve Abbas, yine Ramallah’ta bir araya geldi
Kerry ve Abbas, yine Ramallah’ta bir araya geldi

Kerry, bu Ortadoğu ziyaretinde İsrailli ve Filistinli liderlere bir barış anlaşması taslağı sunmayı amaçlıyor. ABD Dışişleri Bakanı, İsrailli liderlerle yeni görüşmeler yapmak üzere yeniden Kudüs’e geçecek

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, son iki gün içinde Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’la ikinci görüşmesini yaptı. Kerry, bu Ortadoğu ziyaretinde İsrailli ve Filistinli liderlere bir barış anlaşması taslağı sunmayı amaçlıyor.

Kerry ve Abbas, bugün yine Ramallah’ta bir araya geldi. Kerry ve Abbas’ın dünkü görüşmesinden önce barış görüşmelerinin “oyalama taktiği” olduğunu savunan Filistinliler gösteri düzenledi.

Kerry son Ortadoğu ziyaretinde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’la da görüştü. Kerry İsrailli liderlere, çerçeve bir barış anlaşmasının İsrailli ve Filistinli görüşmeciler arasındaki ayrılıkları gidereceğini ve daha kalıcı anlaşmaya rehberlik edeceğini söyledi.

Amerika Nisan ayında tarafların nihai ve kapsamlı bir barış anlaşması imzalamasını umuyor. Kerry bu açıdan çerçeve bir anlaşmanın bu süreçte önemli düzeyde ilerleme kaydedilmesine yardımcı olacağını savunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrailli liderlerle yeni görüşmeler yapmak üzere yeniden Kudüs’e geçecek. Kerry, Mart ayından bu yana bölgeye onuncu ziyaretini gerçekleştiriyor. Geçen yılın başında dışişleri bakanlığı görevini Hillary Clinton’dan devralan Kerry, önceliği Ortadoğu barışına vereceğini söylemişti. John Kerry, İsrail ve Filistin arasında yıllardır devam eden çatışmalara iki devletli çözüm önerisiyle son vermeyi amaçlıyor.

Amerikan tarafının iyimserliğine rağmen İsrailli ve Filistinli yetkililer, birbirlerine kuşkuyla yaklaşıyor. İsrail, Filistin tarafından güvenlik garantileri ve “resmi tanınma” istiyor. Filistin tarafıysa İsrail’in işgal altında tuttuğu topraklarda Yahudi yerleşimciler için inşaatları sürdürmesinden şikayetçi. Filistinli yetkililer, İsrail’in inşaatları sürdürmesi durumunda görüşmelerden tek yanlı çekilme tehdidinde bulunuyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG