Erişilebilirlik

Kerry Türkiye'nin İddialarını Reddetti


Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry telefon ile görüştüğü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavusoğlu’na Amerika’nın darbe girişiminde payı olduğu iddialarının yalan ve Türk-Amerikan ilişkileri açısından zararlı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü John Kirby, Kerry’nin, darbe teşebbüsü soruşturması sırasında, Türkiye’nin itidal göstermesini ve hukukun üstünlüğü ilkesine saygı duyulmasını vurguladığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby,bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, “Bakan Kerry, Amerika’nın, soruşturma sırasında Türkiye’ye yardım etmeye hazır olduğunu belirtti” diye de ekledi.

Sözcüye göre, Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye’den itidalli davranmasını ve darbe girişimiyle ilgili soruşturmada hukukun üstünlüğüne saygı göstermesini istedi.

Dışişleri Bakanı Kerry, Amerika’nın Türkiye’de seçimle işbaşına gelmiş olan hükümete desteğini tekrarladı ve hükümetten, darbe girişiminden sonra önlemler alırken sivillerin zarar görmemesi için çalışmaya çağırdı.

Telefon görüşmesinde Kerry ile Çavuşoğlu, Türkiye’nin NATO müttefiki ve IŞİD’le mücadele koalisyonunun önemli bir üyesi olduğunun altını çizerek, terör örgütüne karşı yürütülen operasyonların aksamaması gereğini vurguladı. Kerry ayrıca Türk hükümetine uluslararası yükümlülüklerini hatırlattı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG