Erişilebilirlik

Kerry Ateşkesten Emin Değil


Kerry Ateşkesten Emin Değil
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Kongre’de yaptığı konuşmada Cumartesi uygulamaya girecek Suriye ateşkesinin başarıya ulaşıp ulaşmayacağından ya da müzakerelerle barışa ulaşılacağından emin olmadığını söyledi.

Kerry, bununla birlikte Başkan Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında varılan ateşkesin 5 yıllık savaşı sona erdirmenin en iyi yolu olduğunu söyledi. Ateşkes uyarınca IŞİD ve El Nusra’ya karşı operasyonlar devam edecek.

Kerry Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, “Eğer insani yardım devam eder, cumartesi günü silahlar IŞİD ve El Nusra dışında susarsa ve hayatlar kurtarılırsa, bu yararlı bir şey” dedi. Ama eklemeyi ihmal etmedi, “bu otomatik olarak siyasi süreçte olumlu bir hava yaratacağı anlamına gelmiyor”.

Bazı senatörler Rusya’nın ateşkese uyup uymayacağını sorguladı.Kerry,bunun cezasız kalacağını düşünenler büyük hata yapar dedi eğer masada başarılı olunmazsa B planıyla ilgili ciddi tartışmaların yaşanacağını söyledi.

Kerry son iki haftada insani yardım malzemesi yüklü 114 kamyonun Suriye’de kuşatma altındaki bölgelere ulaştırıldığını vurguladı.

Kerry, “Yıllardır yardım alamayan en az 80 bin kişinin en azından gelecek ay için malzemeleri var, aylardır kuşatma altındakilere gıda ve ilaç ulaştırdık” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG