Erişilebilirlik

Kenya'da El-Şebab Katliamı


 Maden ocağında cesetleri toplayan Kenyalı askerler
Maden ocağında cesetleri toplayan Kenyalı askerler

Somalili şeriatçı örgütün sabaha karşı sınırdaki bir maden ocağını basarak 36 işciyi çadırlarında öldürmesinin ardından içişleri bakanı ve polis şefi görevden alındı

Kenya’da 36 kişinin hayatını kaybettiği terörist saldırısından bir saat sonra içişleri bakanı ve polis şefi görevden çekildi.

Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta, İçişleri Bakanı Joseph Ole Lenku’yu görevinden aldığını ve Polis Şefi David Kimaiyo’nun da emeklilik isteğini kabul ettiğini açıkladı.

Her iki yetkili de şeriatçı militanların yaptığı saldırıları önleyemedikleri için eleştiriliyordu.

Somalili El Şebap örgütü sabahın erken saatlerinde düzenlenen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlenmişti.

Görgü tanıkları, militanların sınır kasabası Mandera’nın bir köyünde taş ocaklarında çalışan işçilerin yattıkları çadırlara saldırdıklarını söylüyorlar.

El Şebap militanları geçen hafta da aynı bölgede 28 kişiyi öldürmüştü.

Bir El Şebap sözcüsü, Kenya’yı Somali’de savaşmaları için asker gönderdiği için cezalandırdıklarını bildirdi.

Kenya güvenlik güçleri, çokuluslu Afrika Birliği Gücü’nün parçası olarak El Şebap’la savaşmak için 2011’den beri Somali’de bulunuyor.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Muhammet, Somali’nin Kenya ile olan dayanışmasının önemini vurgulayarak her iki ülkenin omuz omuza terörizmin kökünü kazıyacaklarını söyledi.

Şeyh Muhammet, dini veya milliyeti ne olursa olsun El Şebap’ın herkesin düşmanı olduğunu ve Somali istihbarat servisinin Kenya’lı yetkililerle çalışarak bu sabah yapılan saldırılardan kimlerin sorumlu olduğunu bulmaya çalıştıklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG