Erişilebilirlik

Kenya Kızılhaçı: 70 Kişi Hala Kayıp


Kenya’da Cumartesi günü lüks bir alışveriş merkezine düzenlenen ve 65’ten fazla kişinin öldüğü terör saldırısının ardından uzmanlar, hala ceset aramaya devam ediyor.

Yüzü maskeli uzmanlar kısmen çöken Westgate alışveriş merkezinde cesetler dışında hala gizlenebileceği düşünülen teröristleri ve bubi tuzaklarını tarıyor. Ceset kokusunun AVM içinde hissedildiğine de dikkat çekiliyor.

Kenya Kızılhaçı, hala 70 kişinin kayıp olduğunu bildiriyor. Ölenler arasında İngiltere, Kanada, Çin, Fransa, Gana, Hindistan, Hollanda ve Güney Kore vatandaşları bulunuyor.
Ölen Hollandalı kurbandan biriyse Türk asıllı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta’nın yakınlarının da ölenler arasında olduğu belirtilirken, bir edebiyat festivaline katılmak üzere Nairobi’ye giden ünlü Ganalı şair Kofi Awoonor’un da ölenler arasında olduğu bildiriliyor.

AVM’ye düzenlenen saldırıyı Somalili militan örgüt el Şebap üstlenmişti. Westgate AVM yalnızca zengin Kenyalılar değil, Kenya’da kalan yabancılar ve turistler de uğruyordu.

Kenya İçişleri Bakanı Joseph Ole, saldırganların kimliklerini teşhis etmeye çalıştıklarını açıkladı. Soruşturmaya, Amerika, İngiltere, İsrail, Almanya, Kanada ve İnterpol’den adli tabip uzmanları katılıyor.

Kenya güvenlik kuvvetleri operasyonda beş militanı öldürdü.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, ülkesinin terörle mücadele stratejisini görüşmek üzere ulusal güvenlik konseyini topladı. Kenyatta 11 militanın gözaltında olduğunu açıkladı.

Ülkede ayrıca üç günlük yas ilan edildi.

İngiltere, bir vatandaşının Kenya’nın başkenti Nairobi’de tutuklandığını bildirdi, ancak ayrıntı vermedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG