Erişilebilirlik

Kenya’da Lüks Otele Saldırı


Kenya’nın başkenti Nairobi’de lüks bir otelin de bulunduğu bir komplekse saldırı düzenlendi. Patlama ve yoğun silahlı çatışmaların yaşandığı saldırıyı El Kaide bağlantılı İslamcı El Şebab terör örgütü üstlendi.

Nairobi’nin Westlands semtindeki saldırının hedefi olan komplekste DusitD2 adlı büyük bir otelin yanısıra banka ve iş yerleri de bulunuyor. Bölgede birçok araba yanarken, civarda bulunanlar olay yerinden kaçmaya çalıştı.

Gördüklerini dehşetle anlatan Charles Njenga adlı bir görgü tanığı, “Korkunç! Gördüğüm şey korkunçtu! Koşarken birini gördüm ve her tarafta et parçaları var gibiydi” dedi.

İsmini vermeyen bir diğer tanıksa yaşadıklarını Associated Press muhabirine korku içinde anlattı: “Saklandım. İş arkadaşlarım koşuşuyordu. Saldırganı görmedim. Ama sanırım bir terör saldırısıydı.”

Saldırıyla ilgili ilk haberlerin duyulmasının ardından silah atışları bir süre daha devam etti ve olay yerinden siyah duman yükseldiği gözlendi.

Kenya’da Lüks Otele Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Emniyet sözcüsü Charles Owino bölgeye terörle mücadele ekipleri de dahil çok sayıda polis yetkilisi gönderdiklerini söyledib Owino, “Ancak şu an için elimizde başka bilgi yok” dedi.

Güvenlik güçleri, itfaiye ekipleri ve ambulanslar siren sesleri eşliğinde bölgeye akın etti. Çevredeki mağaza ve diğer iş yerlerinden onlarca kişi polislerin yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Korkuyla kendilerini korumaya çalışan bazı kişilerse civardaki binaların arkasına gizlenmeye çalıştı.

Silahlı özel güvenlik güçlerinin de yardım için olay yerine gittiği gözlendi.

Somali merkezli cihatçı grup saldırıyı üstlenme açıklamasını kendisine ait radyo kanalı Andalus üzerinden yaptı. Reuters’a konuşan El Şebab sözcüsü Abdiasis Abu Musab da, “Nairobi’deki saldırının arkasında biz varız. Operasyon devam ediyor. Ayrıntıları sonra vereceğiz” dedi.

Saldırı, 2013 yılında El Şebab’ın Nairobi’deki lüks Westgate alışveriş merkezinde düzenlediği, 67 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı akıllara getirdi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG