Erişilebilirlik

Kelly: ‘Bugün Kovulduğumu Düşünmüyorum’


Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly
Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly

Beyaz Saray Genel Sekreteri Başkan’la arasında gerilim yaşandığı söylentilerinin yükseldiği bir zamanda kameraların karşısına geçti. Beyaz Saray’da sürpriz bir basın toplantısı düzenleyen John Kelly, yaptığı işte istifa edecek kadar hayal kırıklığı yaşamadığını söyledi. (İlgili haberleri) Sürekli okumama rağmen bugün istifa etmiyorum. Az önce Başkan’la konuştum bugün kovulduğumu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu işi bırakacak kadar çok hayal kırıklığı duymadım” diyen Kelly, işinin şu ana kadar yaptığı en zor ve en önemli görev olduğunu kaydetti.

Kelly, görevinin Başkan Donald Trump’ı ya da onun Twitter alışkanlığını kontrol etmek olmadığını da söyledi.

Beyaz Saray Genel Sekreteri, “Bu göreve bir şeyi kontrol etmem için getirilmedim. Başkanımıza en iyi kararları verebilmek ve bilgi akışını sağlamak için getirildim” dedi.

Kelly’nin yardımcısını İç Güvenlik Bakanlığı’na Aday Gösterdi

Bu arada Başkan Donald Trump, Kelly’nin yardımcısı Kirstjen Nielsen’i İç Güvenlik Bakanlığı’na aday gösterdi. Trump, Senato’nun Nielsen’in adaylığını onaylamasını istedi. İç Güvenlik Bakanlığı koltuğu John Kelly’nin Beyaz Saray Genel Sekreterliği’ne atanmasının ardından boş kalmıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG