Erişilebilirlik

Kayseri’deki Saldırıyla İlgili 15 Kişi Gözaltında


Kayseri’deki saldırıyla ilgili olarak 15 kişi gözaltında alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıyı yapan teröristin kimliğinin belirlendiğini açıkladı. Saldırıda yaralanan 3’ü ağır 55 kişinin tedavisi sürüyor.

Kayseri’deki saldırıyla ilgili olarak konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin terör örgütlerinin ortak saldırısı altında olduğunu söyledi. Başbakan Binali Yıldırım da “bu millet korkmaz, bu bayrak inmez” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “dağda yapamadıklarını şehirlerde görmeyi umuyorlar, oyuna gelemeyiz” dedi. Bahçeli, “ihtiyaç soğukanlılıktır, gerisi maceradır” diye konuştu.

HDP de, “saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz” şeklinde açıklama yayınladı.

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Kayseri’ye giderek saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti. Akar, daha sonra Komando Birliği’ni ziyaret etti. Genelkurmay Başkanı, “bu gazi ve kahraman millet yaşadığımız sıkıntıları en kısa sürede atlatacaktır” dedi.

Dünkü saldırıda çarşı iznine çıkan askerlerden 14’ü hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG