Erişilebilirlik

Kaymakama Suikast Girişimi


Kaymakama Suikast Girişimi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00

Siirt’in Baykan ilçesi kaymakamı ve aynı zamandı belediye başkanlığı görevini yürüten Mehmet Kocabey'e suikast girişiminde bulunuldu. Kocabey’in makam aracının geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcı patlatıldı. Kaymakam hafif yaralandı.

DBP'li Belediye başkanının görevden alınmasından sonra kayyum olarak atanan Kaymakam Mehmet Kocabey, sabah Yarımca Jandarma Karakolu'nu ziyaret etmek üzere yola çıktı. Bu sırada PKK'lıların yola döşediği el yapımı patlayıcı, Kaymakam Kocabey'in makam aracı geçerken patlatıldı. Olayda Kocabey hafif yaralandı.

Siirt Valiliği olayla ilgili şu açıklamayı yaptı; ”Baykan İlçesi Kaymakamı Mehmet Kocabey, Baykan İlçesi'ne bağlı Yarımca köyünde devam eden üstyapı çalışmalarının inceledikten ve Yarımca Jandarma Karakolunu ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda hain ve bölücü PKK/KCK terör örgütü tarafından köy yoluna döşenen el yapımı patlayıcı patlatılmış, Kaymakam ve korumalar yara almadan kurtulmuş, hastanedeki kontrollerinin ardından taburcu edilmiş olup, görevinin başındadır. Olayla ilgili olarak güvenlik güçlerimiz tarafından geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır. Bölücü terör örgütünün her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlerine yönelik ilimiz çapındaki operasyonlar kararlılıkla devam edecek, ilimizin huzur ve güvenliği için emniyet güçleri ve mülki idare amirlerimiz fedakarca çalışmalarına devam edeceklerdir."

Bu arada Diyarbakır Silvan İlçesi'ne bağlı Demirkuyu Köyü'nde yola döşenen el yapımı patlayıcı son anda fark edildi. Patlayıcı askerler tarafından imha edildi. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Operasyon sonucunda, 2 adet 12 kg'lık tüp içerisinde yaklaşık 100 kg amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış EYP düzeneği tespit edilmiş olup, delil olabilecek bulgular muhafaza altına alınmış, anılan mayın-EYP düzeneği Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde tahrip edilmiştir" denildi.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, son bir haftada 93 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklama şöyle; ”Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ile merkezde Bestler Dereler ve Cudi Dağı, Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçeleri ile Siirt'in Pervari bölgelerinde orta çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 3'ü sözde lider kadroda olmak üzere 93 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında terörden arananlar listesinde "yeşil" kategoride yer alan sözde Amed eyaleti halkla ilişkiler birim sorumlusu Serhildan kod adlı Hakan Kızıl, sözde Bingöl/Karlıova alan sorumlusu Asut kod adlı Şahabettin Çotak ve "gri" listedeki sözde özel kuvvetler sorumlusu Baran Salih Sinan kod adlı Mehmet Doğan ölü olarak ele geçirildi”

Operasyonlarda, SA-16 güdümlü füze ele geçirilirken, yakalanan silahlar şöyle açıklandı; ”Doçka uçaksavar makinalı tüfek, 5 makineli tüfek, 40 piyade tüfeği, 6 roketatar, 6 keskin nişancı tüfeği, 4 tabanca, av tüfeği ve 111 el bombası ile 177 kilogram C-4 patlayıcı, 123 kilogram TNT, 76 kilogram PETN Patlayıcı (Tahrip gücü yüksek, parça ve basınç tesirli bomba yapımında kullanılan patlayıcı madde), 3 bin 10 kilogram amonyum nitrat, 60 tüp, 2 adet 120 milimetre havan mühimmatı, 58 roketatar mühimmatı, 39 roketatar sevk fişeği, 1 mayın, 350 fünye, bin 411'i Biksi makinalı tüfek mühimmatı olmak üzere yaklaşık 5 bin 600 hafif silah mühimmatı, 11 telsiz ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ve fünye bulundu. Ayrıca, 53 el yapımı patlayıcının (EYP) tespit edilerek imha edildiği operasyonlarda teröristler tarafından kullanılan 22 sığınak, barınak, mağara ve depo da bulunarak kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda 4 asker şehit düştü, 10 asker yaralandı.”

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG