Erişilebilirlik

Arjantin Denizaltısını Arama Çabalarına Amerika ve İngiltere'den Destek


Arjantin Donanması 7 kısa uydu çağrısı tespit ettiklerini ve bunun 3 gündür kayıp olan denizaltıdan gelebileceğini belirtti.

Denizaltıda 44 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Arjantin Donanması tweet mesajında, iletişim kurma çabalarının mürettebatın yeniden iletişim kurmaya çalıştığını gösterdiğini belirtti. Donanma şimdi bu verilerin kaynağını tespit etmeye çalışıyor.

Bununla birlikte Arjantinli yetkililer çağrıların denizaltıdan geldiğinin doğrulanmadığını belirtti.

Kötü hava koşullarının da arama çalışmalarını olumsuz etkilediği kaydediliyor.

Cumartesi günü Donanma sözcüsü Enrique Balbi, ülkenin güney Atlantik kıyılarında arama çalışmalarının artırıldığını belirtmişti.

Yetkililer Alman yapımı denizaltıyla en son Çarşamba günü iletişim kurulduğunu belirtiyor. Denizaltı o sırada Ushuaia’dan Mar del Plata’ya gidiyordu.

Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri denizaltının bulunması için ulusal ve uluslararası gerekli kaynakların kullanılacağını belirtti.

Şili, Uruguay, Peru ve Brezilya yardım önerisinde bulundu. Amerika, bir NASA uçağıyla Donanma’ya ait bir uçağı arama çalışmalarına yardım için gönderdi. İngiltere de bir kutup keşif aracını bölgeye gönderdi.

Amerika Donanması ayrıca San Dieogo’da bulunan Denizaltı Kurtarma Komutanlığı’na Arjantin’e denizaltının araması konusunda yardımcı olunması talimatını verdi.

Mürettebatın yakınları ise Mar del Plata Donanma Üssü’nde biraraya gelerek olumlu bir haber gelmesini bekliyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG