Erişilebilirlik

Katliam Sonrası Okullar Yeniden Açıldı


Amerika'nın Conneticut eyaletinin Newtown kasabasında 20’si çocuk 26 kişinin öldüğü silahlı okul saldırısından sonra öğrenciler Salı sabahı iki saat gecikmeyle sınıflarına döndü.
Kasabadaki saldırıya uğrayan Sandy Hokk dışında tüm ilkokulların yeniden öğrenime açıldığı bildirildi.
Sandy Hook ilkokulunda okuyan öğrencilerin kullanılmayan başka bir okula nakledilmeleri planlanıyor.
Bu arada altı yaşında iki saldırı kurbanı daha Salı günü toprağa veriliyor.
İlk olarak yine altı yaşında iki ilkokul öğrencisi Pazartesi günü toprağa verilmişti.

Eyalet polis yetkilisi J.Paul Vance hala kanıtların araştırıldığını ve tanık ifadelerininh alındığını açıkladı.
Vance, tüm tablo ortaya çıkana kadar 20 yaşındaki Adam Lanza’nın bu cinayetleri işlemedeki amacının ne olduğuna dair açıklama yapılmayacağı, çalışmalarınsa haftalar alabileceğini belirtti.

Pazar akşamı Newtown kasabasını ziyaret eden Başkan Obama, benzer faciaların tekrarlanmaması için elinden gelen herşeyi yapmaya söz verdi.
Ölenleri anmak için düzenlenen törene katılan ve tüm Amerika’nın yanıt vermesi çok zor sorularla başbaşa kaldığını söyleyen Obama, acı çekenlerin yalnız olmadığını belirtti.
Başkan ayrıca ilkokula yapılan saldırının yaklaşık dört yıl önce işbaşına geldiğinden beri düzenlenen dördüncü toplu cinayet olduğunu hatırlattı.
Obama, konuşmasında, ‘Bu duruma daha fazla göz yumamayız, bu felaketler sona ermeli. Felaketleri sona erdirmek içinse bizim değişmemiz gerekiyor. Birçokları, böylesine hunharca katliamların nedenlerinin karmaşık olduğunu söyleyecek, ki bu doğrudur. Hiçbir yasa tek başına kötüğünü dünya yüzeyinden silip atamaz ya da toplumumuzda şiddeti önleyemez. Ancak bu, bir adım atmamak için bahane olamaz’ dedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG