Erişilebilirlik

Katar Gazze İçin Keseyi Açtı


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Kahire'de toplanan Gazze konferansında
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Kahire'de toplanan Gazze konferansında

Kahire'de toplanan konferansta Katar Gazze'nin yeniden inşası için 1 milyar dolar yardım sözü verirken Amerika 212 milyon, Avrupa Birliği 568 ve Birleşik Arap Emirlikleri de 200 milyon dolar yardım vaad etti

Katar, savaşın yıktığı Gazze’nin yeniden inşası için 1 milyar dolar yardım sözü verdi.

Katar’ın yardımı, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın Gazze'nin imarı için gerekli gördüğü 4 milyar dolarlık desteğin dörtte birini oluşturuyor.

Temmuz ve Ağustos aylarında İsrail ile Hamas arasında 50 gün süren savaşta Gazze’nin büyük bölümü tahrip olmuştu. Çatışmalarda 67 İsrail askeri ve altı sivil ölürken çoğu sivil 2,100 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Katar yardım sözünü Kahire’de toplanan 30 ülkenin katıldığı bağış konferansında verdi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington’un insani yardımı 118 milyon dolardan 212 milyon dolara çıkarttığını açıklarken Avrupa Birliği 568 milyon, Birleşik Arap Emirlikleri de 200 milyon dolar yardım vaat etti.

Kerry ayrıca yıllardır süren Filistin-İsrail uyuşmazlığını sona erdirmek için görüşme sürecinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanı kalıcı bir anlaşmaya varmak için her iki tarafın da “güç kararlar” alması gerektiğini vurguladı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG