Erişilebilirlik

Katar Başbakanı: Arap Birliği Suriye’de Hata Yaptı


Hama'da rejim karşıtı gösteriler bugün de devam etti
Hama'da rejim karşıtı gösteriler bugün de devam etti

Hamit bin Yasim, Suriye’ye gönderilen Arap Birliği gözlemcilerinin çalışmalarında bazı hatalar yapıldığını söyledi

New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'la görüşen bin Yasim, Arap Birliği’nin ilk kez gözlemci görevi üstlendiğiniö dolayısıyla BM’nin tecrübelerinden yararlanmak istediğini söyledi.

Arap Birliği’nin Suriye komisyonu başkanı bin Yasim, gözlemcilerin görevinin durumu tespit etmek olduğunu, can kayıplarının sona ermesini sağlamak olmadığını vurguladı.

Kuveyt haber ajansı KUNA’ya göre "Bazı hatalar yapıldığının farkındayız” diyen Katar Başbakanı, söz konusu hataların ne olduğunu belirtmedi.

Arap Birliği Bakanları Cumartesi günü Kahire’de toplanarak Suriye’deki gözlemcilerin raporunu ve Şam hükümetinin sözünü tutup tutmadığını görüşecek. Amerika’nın Ortadoğu özel temsilcisi Jeffrey Feltman’ın toplantı öncesi Kahire’de danışmalarda bulunması bekleniyor.

Muhalefet, Beşar Esat rejiminin Arap Birliği’ni kandırdığını ve güvenlik kuvvetlerinin devam eden şiddet eylemlerinin gözlemcilerden gizlendiğini öne sürüyor.

Bu arada Suriye gazeteleri gösterilerde tutuklanan kişilerden 552’sinin daha serbest bırakıldığını yazdı. Arap Birliği, Şam hükümetinden şiddet eylemlerine son verme talebi çerçevesinde tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını da istemişti.

Öte yandan Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil el Arabi, Suriye’deki gözlemcilerin kan akmasına son verdiğini savundu ve örgütün şimdiye kadar 3,500 tutuklunun tahliyesini sağladığını söyledi.

Gözlemcilerin göreviyle ilgili tartışmalar sürerken Humus’ta dün en az 10 kişi daha asker ve polisler tarafından öldürüldü.

Bugün Şam

Humus:

İ

İdlib:

XS
SM
MD
LG