Erişilebilirlik

Katalanlar'ın Dörtte Birinden Azı Bağımsızlığı Destekliyor


Özerk bölge Katalonya’nın bağımsızlık çabalarının İspanya tarafından bastırılmasından yaklaşık bir ay sonra yapılan kamuoyu yoklamasına göre, bölge sakinlerinin dörtte birinden azı 21 Aralık’ta yapılacak erken seçimlerden sonra ayrılık girişiminin sürdürülmesinden yana.

El Pais gazetesinde yayınlanan anket, Katalanlar'ın yüzde 24’ünün seçimden sonra bağımsızlık konusunda ısrarcı olacağını, yüzde 71’inin ise Katalonya’nın sorunlarının İspanya içinde çözülmesi için merkezi hükümetle bir anlaşmayı tercih edeceğini gösterdi.

Erken seçim ilan edilmişti

Katalonya’nın 27 Ekim’de mecliste yaptığı bağımsızlık açıklamasının ardından, İspanya Katalonya bölgesel hükümetini görevden uzaklaştırmış, meclisi fesh etmiş ve erken seçim ilan etmişti.

Belçika’ya kaçan eski bölgesel lider Carles Puigdemont ve eski kabine üyelerinden bazıları İspanya’ya teslim edilmemek için mücadele ediyor.

El Pais’in yayınladığı anket Metroscopia şirketi tarafından 20-22 Kasım tarihleri arasında 1800 kişiyi telefonla arayarak yapıldı. Anketin hata payı yüzde 2,4 olarak belirtildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG