Erişilebilirlik

Kaşıkçı Cinayetini Araştıran BM Heyeti Gazetecilerle Görüştü


Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard ve beraberindeki heyet bugün İstanbul’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gazetecilerle görüştüler.

Heyet, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı ve Dernek Genel Koordinatörü Fatih Öke ile aralarında Kaşıkçı cinayetini konu alan “Diplomatik Vahşet” adlı kitabı yazan Sabah gazeteci muhabirleri Ferhat Ünlü ve Abdurrahman Şimşek’in de bulunduğu gazetecilerle ayrı ayrı görüşerek, sorular sordu.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erdol Önderoğlu, kendisiyle yapılan görüşmede Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasında yetkililerin gösterdiği iradeyi anlamaya çalışan sorular yönelttiğini söyledi. RSF Türkiye Temsilcisi, Türkiye’de geçmişten bugüne yaşanan gazeteci cinayetleri hakkında bilgi aldıklarını da aktardı.

Öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın yakın arkadaşı olan, cinayetle ilgili olarak ilk günlerde kamuoyunu sürekli bilgilendiren Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, yarın görüşmeyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Suudi Arabistan BM Heyetine hala yanıt vermiş değil

Suudi Arabistan’ı ziyaret etmek, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda incelemelerde bulunmak ve Ankara’daki Suudi Arabistan Büyükelçi’siyle görüşmek isteyen Birleşmişler Heyeti’ne henüz Riyad’dan bir yanıt gelmedi.

Raportör Callamard liderliğindeki Birleşmiş Milletler heyeti dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptıkları ve dört saat süren görüşmede, 2 Ekim’de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarını dinledikleri belirtildi.

İngiliz avukat Helena Kennedy ve Dünya Adli TıpAkademisi Eski Başkanı Müdürü Prof. Dr. DuarteNuno Vieira ve BM raportörü Callamard’dan oluşan heyet Perşembe günü yeniden Ankara’ya dönecek.

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, hazırlayacağı raporu Haziran ayında merkezi Cenevre’de bulunan BM İnsan Hakları Konseyi’ne sunacak. Callimard, raporun en geç Mayıs ayının sonunda kamuoyuna açık olacağı açık hale geleceğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG