Erişilebilirlik

Karzai ve Orgeneral McChrystal Kunduz'da Aşiret Liderleriyle Görüştü


Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, bu ülkedeki Amerikan kuvvetlerinin komutanıyla bir araya gelerek, Taleban’a karşı düzenlenecek büyük operasyon öncesinde kamuoyuna dayanışma içinde olduklarını gösterdi

Karzai ve Orgeneral Stanley McChrystal, son dönemde Taleban faaliyetlerinin arttığı Kunduz ilinde çok sayıda aşiret lideriyle görüştü.

Amerika Taleban direnişini kırmak amacıyla Afganistan’a 30 bin ek asker yolluyor.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Afganistan Devlet Başkanı Karzai’nin “güvenilir ortak” olduğunu açıkladı. Clinton ve Savunma Bakanı Robert Gates CBS televizyonunda ortak çıktıkları programda Karzai’yi savundu ve Afgan liderin gelecek ay Washington’a düzenleyeceği ziyarette, Başkan Barack Obama’yla görüşeceği güvencesi verdi.

Beyaz Saray, uluslararası toplumun üyelerini kötülemeye devam etmesi durumunda Karzai’nin Obama’yla görüşmesini iptal edebileceği uyarısında bulunmuştu.

Karzai geçen yıl düzenlenen tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerine dış ülkelerin hile karıştırdığını öne sürmüş, üzerindeki baskının sürmesi durumunda Taleban’a katılabileceği tehdidinde bulunmuştu.

Afganistan’da bu arada şiddet olayları da devam ediyor. Son olarak bir mayın temizleme ekibi taşıyan otobüsün ülkenin güneyindeki Kandahar’da yol kenarına yerleştirilmiş bombaya çarpması sonucu dört kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Ayrıca NATO, bir askerinin patlama sonucu öldüğünü açıkladı.

XS
SM
MD
LG