Erişilebilirlik

Karzai Pakistan'a Teröre Karşı İşbirliği Önerdi


Afganistan cumhurbaşkanı ülkesi ve Pakistan’ın teröre karşı ortak bir plan geliştirmesini istediğini açıkladı.

Hamid Karzai, 14 yaşındaki bir kız öğrencinin Taleban tarafından vurulmasıyla ilgili olarak Pakistan’ın siyasi ve dini liderlerine mektuplar gönderdi.
Karzai mektuplarda Afganistan ve Pakistan’ın ülkelerini karanlık bir geleceği götürecek tehlikeli bir düşmanla karşıkarşıya olduğunu bildirdi.

14 yaşındaki Taleban karşıtı kız öğrenci halen Peşaver’den uçakla nakledildiği Ravalpindi’deki bir askeri hastanede yatıyor.

Doktorlar, kafasından ve boynunda yaralanan öğrencinin hala baygın yattığını, durumunun kritik olduğunu ve yaşama şansının yüzde 70 olduğunu söylüyor.

Pakistan’ın Swat Vadisi’nde yaşayan barış eylemcisi Malala Yusufzai okul otobüsüne binerken silahlı saldırıya uğramıştı. Görgü tanıklarının Pakistan polisine verdiği bilgiye göre, okula gelen silahlı militanlar Yusufzai’yi teşhis ettikten sonra kız öğrenciye ateş açmıştı.

İki kız öğrencinin daha yaralandığı saldırıyı Taleban üstlendi.
Silahlı örgütün sözcüsü Yusufzai’nin “Batı yanlısı” olduğunu ve Taleban karşıtı ifadeler kullandığını söyledi.

Yusufzai, Taleban’ın eylemlerini belgeleyerek uluslararası alanda adını duyurmuştu. Gül Makai takma adıyla yazdığı ve BBC tarafından yayınlanan internet blogunda, 2008-2009 yılları arasında Taliban militanlarının kontrolü altında olduğu dönemde Swat Vadisi’nde yaşadıklarını anlatmıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG