Erişilebilirlik

"Karım Oğlumu Alıp IŞİD'e Kaçtı"


Karaman’da yaşayan Ramazan Bozkurt, bir süredir ayrı olduğu eşinin küçük oğlunu alarak IŞİD’e kaçtığını iddia etti ve devlet büyüklerine “kurtarın” çağrısında bulundu.

Türk basınına yansıyan bir habere göre, 27 yaşındaki Ramazan Bozkurt, yedi yıllık evli eşi Hülya Tuba Bozkurt’tan sekiz aydır ayrı yaşıyor. İş durumu nedeniyle eşinden ayrı yaşamak zorunda kalan Bozkurt, eşi Hülya Tuba Bozkurt’un, bir süredir peçe ve siyah çarşaf gibi giysileri tercih etmeye başladığını ve altı gün önce iki yaşındaki küçük oğluyla birlikte Türkiye’den ayrılarak Suriye’de IŞİD’in saflarına katıldığını öne sürdü.

Bozkurt, Dalaman’da yaşayan eşinin bir süredir çok değiştiğini ve öğrendiğine göre ve Rakka’da olduğunu kaydetti. Ramazan Bozkurt, eşi ve özellikle küçük oğlu Yiğit Alp için çok kaygılandığını ifade etti. Bozkurt, eşinin, geçen Nisan ayında “canlı bomba” olduğu şüphesiyle gözaltına alındığına dikkat çekti. Ramazan Bozkurt, “Buradan Başbakanımız’a ve Cumhurbaşkanımız’a sesleniyorum. Lütfen eşimi ve çocuğumu kurtarın” dedi. Ramazan Bozkurt, eşinin “IŞİD’in başkenti” diye bilinen Rakka’dan telefon ettiğini, ancak küçük oğlu Yiğit ile konuşmasına izin vermediğini kaydetti.

Kaç 'koyun' geliyor?

Bu arada, Habertürk gazetesinde yer alan bir habere göre, Türkiye ve Suriye arasındaki IŞİD telefon görüşmelerinde, yollanılacak savaşçılar için “koyun” ifadesinin kullanıldığı ortaya çıktı. Buna göre, IŞİD saflarına katılmak isteyenler Gaziantep’teki bazı adreslere gidiyor. Bu hücre evlerindeki IŞİD mensupları gelenlerin kaydını yaptıktan sonra Suriye’de örgüt merkezi ile temasa geçiyor. Sınırı geçeceklerin sayısına göre, Suriye’deki IŞİD merkezine “Şu kadar koyun gönderiyorum” deniliyor ve bir saat içinde sınırın öte tarafına geçiliyor. Aynı habere göre, hücre evinden habersiz sınırı geçenler ise bir ay sorguya alınıyor. Sorgulama ve incelemenin sonucu ya IŞİD'e katılım ya da “casusluk kuşkusu” nedeniyle infaz oluyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG