Erişilebilirlik

Karayipler Irma'nın ardından Jose Kasırgası Tehdidi Altında


Cuma günü yeniden hız kazanarak 5 şiddetine ulaşan Irma Kasırgası, son olarak Küba’yı vurdu. Kasırga saatte 260 kilometre rüzgar hızıyla ülkenin Camaguey Archipelago sahilini yerle bir etti.

Dev dalgalara teslim olan Ada’nın doğusundaki Guantanamo ve Holguin'de sel yaşandı.

Karayipler Irma'nın ardından Jose Kasırgası Tehdidi Altında
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

Ülkenin özellikle kuzey bölgelerinde yaklaşık 1 milyon Kübalı tahliye edildi. Haber ajansı Reuters da yaklaşık 50 bin turistin Küba'yı terk ettiğini bildirdi. Ada’da elektirk ve iletişin hatlarında kesintiler yaşanıyor. Can kaybı ile ilgili ise bir açıklama gelmiş değil.

Karayip ülkelerinde en az 20 kişinin ölümüne yol açan kasırga, Barbuda, St. Martin, Virgin Adaları, Turks ve Caicos takım adalarını yerle bir etti. Şu ana kadar 1 milyon 200 bin kişi Irma’dan etkilenmiş durumda. Kızılhaç, ilerleyen günlerde bu sayının 26 milyona çıkacağını öngörüyor.

Irma'nın ardından gelen Jose Kasırgası'nın da şiddeti dördüncü kategoriye ulaştı. Saatte 240 kilometre hızla hareket eden Jose’nin Karayipler’in kuzeyini vurması bekleniyor. Meksika Körfezi'ni etkisi altına almaya başlayan Katia Kasırgasının da etkisini arrtırmasından endişe ediliyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG