Erişilebilirlik

Karakış Avrupa’da 110 Kişinin Canını Aldı


Ukrayna'da kış manzarası
Ukrayna'da kış manzarası

Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar yüzden fazla kişinin ölümüne sebep oldu

Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar yüzden fazla kişinin ölümüne sebep oldu.

Son 20-30 yılın en soğuk günlerini yaşayan Ukrayna’da, dün gece 20 kişinin daha donmasıyla ölü sayısı 63’e çıktı.

Polonya’da ise -30 derece düşen hava sıcaklığı 9 kişinin daha hayatına mal oldu. Son bir hafta içinde bu ülkede soğuk ve soğuk dalgasıyla ilgili kazalarda toplam 29 kişi öldü.

Romanya’da ölü sayısı 22’ye yükselirken, Sırbistan’ın ıssız dağ köylerinde 11,000 kişiyle irtibat kesildi. 43 kişi soğuktan öldü. Ölenlerin çoğun evsiz kişiler olmakla birlikte birçok kişi ısıtmasız evlerde ölü bulundu.

Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Sırbistan, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Letonya’da kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle ölenler oldu; başta İtalya olmak üzere birçok ülkede okullar kapatıldı, ulaşım felç oldu, evsizler için acil sığınaklar açıldı.

Türkiye’de ise Ankara, son yılların en soğuk gecelerinden birini yaşadı. Yetkililere göre dün gece hava sıcaklığı Çankaya Dikmen'de eksi 19'a kadar düştü.

XS
SM
MD
LG