Erişilebilirlik

Kara Kutular İnceleniyor


AirAsia uçağının Salı günü bulunan ses kayıt cihazı
AirAsia uçağının Salı günü bulunan ses kayıt cihazı

Endonezyalı dalgıçların bulup çıkartmasından sonra Başkent Cakarta'ya incelemeye gönderilen uçuş ve ses kayıt cihazlarının uçağın düşüş nedenini açıklığa kavuşturması bekleniyor

Endonezyalı dalgıçlar düşen 8501 sefer sayılı AirAsia uçağının iki kayıt cihazını ya da kara kutularını deniz dibinde bulup çıkarttı.

Dalgıçlar uçuş kayıt cihazından sonra ikinci kara kutu olan ses kayıt cihazını da Salı günü su yüzüneçıkarttı. Uçuş kayıt cihazının çıkarılmasından birkaç saat sonra dalgıçlar ses kayıt cihazının da yerini belirlemiş ancak ağır enkaz parçası altında kaldığından hemen çıkaramamışlardı.

Başkent Cakarta’ya gönderilen kara kutuların incelendikten sonra uçağın düşüş nedeni konusunda önemli bilgi vermesi bekleniyor.

28 Aralık‘ta radarlardan kaybolan Airbus A320 tipi uçakta 162 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. Bugüne kadar kaza yerinden ancak 48 ceset çıkarılabildi.

Yetkililer hala deniz dibinde yatan dört büyük enkaz parçasına ulaşıldığında diğer kaza kurbanlarının cesetlerini de bulmayı umuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG