Erişilebilirlik

Kanser Hastası Öğretmen Kanserli Öğrencisi İçin Stand-Up Yaptı


Kanser Hastası Öğretmen Kanserli Öğrencisi İçin Stand-Up Yaptı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:33 0:00

Kanser Hastası Öğretmen Kanserli Öğrencisi İçin Stand-Up Yaptı

Diyarbakır’da ,beyninde tümör olduğu için okula gidemeyen Emir Aydın’ın tedavi masrafları için kendisiyle benzer hastalık taşıyan öğretmen, Ahmet Şudut, stand-up gösterisi yaptı. Büyük beğeni toplayan gösterinin geliri aileye verildi.

Aydın ailesinin ortanca çocuğu, 7 yaşındaki Emir’in beyninde, tümör olduğu belirlendi. Doktorların çocuğun bu haliyle okula gidemeyeceğine karar vermesi üzerine öğretmen Ahmet Şudut, Emir’e evde eğitim vermeye başladı.

Eğitim sürerken Emir’in tedavi olması da gerekiyordu. Maddi durumu kötü olan ailenin yardımına yine Ahmet Şudut koştu. Şudut, aileye destek olmak amacıyla stand-up gösterisi yapmaya karar verdi. Şudut, günlerce süren hazırlığın ardından Öğretmen Evi’nin salonunda izleyenlerin karşısına çıktı. Sahneye Şudut ve Emir birlikte çıktı. Emir izleyenleri selamladıktan sonra yerine geçti.

Diyarbakır şivesiyle espriler yapan Şudut, izleyenlere kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Gecenin sonunda izleyiciler Şudut’u dakikalarca ayakta alkışladı.

Duygularını VOA Türkçe mikrofonuna anlatan izleyiciler hem gösteriden hem amacına katkı sunmaktan memnundular. İzleyicilerden Roni Akan, “Her şeyden önce stand-up’ın amacı güzeldi. Kanser hastası bir öğrenciye ekonomik destek sağlamak için yapıldı, gerçekten güzel bir gece oldu. Ahmet Hoca yüreğini ortaya koydu. Umarım Emir’e de şifa olarak geri döner” dedi.

Ruşen Sansur’sa duygularını “Çok keyifliydi, kendisini tebrik ediyorum. Farkındalık oluşturacak projeler bizlere örnek oluyor. Kendisini ilmi ile bilgisi ile tecrübesi ile takip ediyoruz” diyerek dile getirdi.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Şudut, gösterinin bütün gelirinin Emir’in tedavisinde kullanılacağını söyledi. Şudut, “Türkiye'de ilk defa, belki olmayan bir çalışmayla öğrencimiz için stand up gösterisi yapan bir öğretmen örneği gösterdik. Geliri tamamen Emir Aydın'ın sağlık giderleri için özellikle İstanbul'a gidiş gelişlerinde kontrolü için ve masraflar için kullanılacak. Ailenin mağduriyetini bütün Diyarbakır biliyor. Gelir annesine teslim edilecek. Gecikmiş olan İstanbul kontrolü gerçekleştirecek. Ailenin insani ihtiyaçlarının karşılanmasında bir tuzumuz olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Şudut ta tıpkı Emir gibi kanser hastası. Geçen yıl akciğerinde tümör tespit edilen Şudut, halen tedavi oluyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG