Erişilebilirlik

'Kandil’in İmralı’nın Çekilme Çağrısına Yanıtı Olumlu'


BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kandil’in İmralı’ya yazdığı mektubu teslim aldı. Önümüzdeki günlerde muhatabına ulaşacak mektubun içeriğiyle ve BDP heyetinin Kandil’de karşılaştığı havanın ayrıntılarını partinin eş başkanı Gültan Kışanak anlattı. Kandil’in Öcalan’ın 1 Mayıs’a kadar çekilme hazırlıklarına başlanması talebine olumlu yanıt verdiği bildiriliyor.


Mehtap Çolak Yılmaz'ın Gültan Kışanak ile yaptığı söyleşiyi aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için


“Silahsız Çekilme Söz Konusu Değil”

Abdullah Öcalan’ın Nevruz konuşmasında PKK üyelerinin sınırdışına çekilmesi çağrısına Başbakan Tayyip Erdoğan’dan gelen “çekilme silahsız olmalıdır” yanıtını da değerlendiren Gültan Kışanak silahsız çekilme konusunun Kandil’in gündeminde yer almadığını açıkladı.

“Akil İnsanlar Öcalan’ın Önerisi”

Kışanak, Akil İnsanlar’ın sürece katkısı önemli olduğunu vurgulayarak böyle bir oluşumun Abdullah Öcalan’ın önerisi olduğunu söyledi. Heyet oluşturulurken bir takım eksiklikler yaşandığını da belirten Kışanak, yine de BDP olarak heyetin çalışmalarına katkıda bulunacaklarını söyledi.

“Çatışmasızlık hali kalıcı olacak”

İmralı Adası’nda tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerle başlayan sürecin bölgede ve tüm Türkiye’de hissedilecek en önemli etkisinin çatışmasızlık halinin devamı olacağını söyleyen Kışanak, "reformlarla birlikte silahlar daha köklü bir şekilde hayatımızdan çıkacaktır" dedi.
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG