Erişilebilirlik

Kahire'deki Patlamalarda Beş Kişi Öldü


Mısır'da düzenlenen üç ayrı bombalı saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Yarın Tahrir olaylarının üçüncü yıldönümü ve yetkililer şiddet yaşanmasından kaygı duyuyor

Mısır’da düzenlenen bombalı saldırılarda en az 5 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Mısır’ın başkenti Kahire'de Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında en az 4 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı Kahire’de Cuma sabah saatlerinde düzenlenen üç ayrı bombalı saldırının ilkiydi.

Güvenlik güçleri, intihar bombacısının ülkede son ayların en büyük çaplısı olan saldırıyı binanın otoparkında yaptığını bildirdi.

İkinci patlama bu olaydan birkaç saat sonra yaşandı. Bu kez hedefte, Nil Nehri kıyısında bulunan metro istasyonu vardı. Patlayan bomba, bir kişinin ölümüne, çok sayıda polis memurunun yaralanmasına yol açtı.

Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, üçüncü saldırının adresi ise Mısır’daki meşhur Piramitler’e giden ana yolun bulunduğu Giza’daki polis merkeziydi.

Patlamalar, Mısır’da tatil günü olduğu için sokakların büyük ölçüde boş olduğu Cuma günü sabah erken saatlerde meydana geldi. Ancak ülkede uzun zaman iktidarı elinde bulunduran Hüsnü Mübarek’e karşı başlayan ayaklanmanın üçüncü yıldönümü olan Cumartesi günü şiddetin yayılma ihtimali Mısırlılar'ı korkutuyor.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı. Ancak ülkenin devrik lideri cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin geçen yıl Temmuz ayında ordu tarafından görevden alınmasının ardından, Mısır’da yaşanan pek çok saldırıyla ilgili olarak El Kaide bağlantılı teröristler suçlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG