Erişilebilirlik

Kadıköy’de Sokak Kedileri Şenliği


Kadıköy’de Sokak Kedileri Şenliği
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:58 0:00

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Kedici dergisinin ortaklaşa düzenlediği 6. geleneksel Sokaktaki Kediler Şenliği, Fenerbahçe Parkı'nda çok sayıda hayvanseverin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliğe katılanlara kedi evi yapımı için malzeme ve kedi maması dağıtıldı. Bazı hayvanseverler aldıkları kedi evi malzemelerini bulundukları yerde monte ederek kedilerle buluştururken bazıları ise evlerinin çevresinde bulunan sokak hayvanları için malzemeleri yanlarında götürdü.

Kadıköy Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlusu Murat Çırak VOA Türkçe’ye etkinlikle ilgili şunları anlattı:

“Bugün hayvan dostlarıyla bir araya gelerek sokak kedileri için kedi evi ve mama dağıtıyoruz. Şenliğimizde sokak kedileriyle ilgili konuşmalarımız oluyor. Ayrıca belediye olarak hasta sokak hayvanlarını Ataşehir’deki hayvan barınağına götürüyoruz. Orada tedavilerini yapıyoruz.Tedavi ettikten sonra tekrar aldığımız noktaya bırakıyoruz. Bir de popülasyonu kontrol altında tutabilmek için kısırlaştırma faaliyetlerimiz var.”

Etkinliğe katılan Yeliz Alakan, sokakta yaşayan bu hayvanlar için evler yapacaklarını söyledi. İstanbul’da yaşayan sokak hayvanlarının sayısının çok fazla olduğunu ve bu hayvanların zor durumda olduğunu belirtti.

Beykoz ilçesinden Kadıköy’e kedi yuvası almak için geldiğini belirten Nilüfer Ekinci de İstanbul’da hayvanların durumunun hiç iyi olmadığını ve herkesin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG