Erişilebilirlik

Kaddafi'ye Bağlı Birliklerin Son Hamlesi


Başkent Trablus'un %10-15'lik bölümü hala Kaddafi'ye bağlı birliklerin kontrolünde
Başkent Trablus'un %10-15'lik bölümü hala Kaddafi'ye bağlı birliklerin kontrolünde

Muammer Kaddafi’ye bağlı birlikler Pazartesi geç saatlerde başkent Trablus’ta isyancılarla çatışmaya girdi. Bu arada Kaddafi’nin yeri hala bilinmiyor.

Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil, Kaddafi’nin hala Libya’da mı olduğu konusunun açıklık kazanmadığını söyledi. Celil, Kaddafi’nin, yakalandığında, adil biçimde yargılanacağını kaydetti. Mustafa Abdül Celil asıl zafer anının Kaddafi’nin gözaltına alındığı zaman yaşanacağını da vurguladı.

Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı, isyancıların hala başkenti tam olarak kontrol altına alamadıklarını, hükümet birliklerinin Trablus’un %10 ila %15’lik kadar bir alanını ellerinde tuttuklarını kaydetti.

Pazartesi sabahı hükümet birliklerinin kontrolündeki Bab El-Aziziye karargahından çıkan tanklar çevreyi bombaladı. Ancak zaten aylardır süren NATO bombardımanı nedeniyle bölgenin çoktan harabeye dönmüş olduğu bildiriliyor.

Kaddafi’ye yakın kaynaklar, üç oğlu isyancılar tarafından yakalanmış olsa da Libya liderinin kolay kolay vazgeçmeyeceğini söylüyor. İsyancılar, Kaddafi’nin yedi oğlundan üçünü yakaladıklarını açıklamıştı. Bunlar arasında bir zamanlar Kaddafi’nin yerine geçmesi beklenen Seyfülislam Kaddafi de var. İsyancı liderleri daha sonra yaptıkları bir diğer açıklamada ise yakalananlar arasında yer alan Muammer Kaddafi’nin kaçmayı başardığını söyledi.

Bu arada Libya devlet televizyonu Pazartesi geç saatlerde yayın yapmadı. İsyancıların, televizyonu ele geçirdikleri sanılıyor. Kaddafi, televizyonu bir propaganda ve tehdit aracı olarak kullanıyordu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG