Erişilebilirlik

Kaddafi'nin Afrika Birliği Planını Kabul Ettiği Bildirildi


NATO uçakları tarafından vurulan Libya tankı
NATO uçakları tarafından vurulan Libya tankı

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin isyancılarla ateşkes yapmak üzere kendisine sunulan yol haritasını kabul ettiğini açıkladı.

Jacob Zuma, Trablus’taki Afrika Birliği heyetinin başında bulunuyor. Heyetin sunduğu planda, derhal ateşkes ilan edilmesi, hükümet ve isyancılar arasında görüşmelerin başlaması, Libya’da yerleşik yabancıların korunması ve insani yardımların sivillere ulaştırılması gibi öneriler yer alıyor.

Zuma, Afrika Birliği heyetinin bugün de isyancıların kontrolündeki Bingazi’ye giderek aynı planı sunacağını bildirdi. Ancak isyancılar Kaddafi’nin görevden ayrılması dışında hiçbir seçeneği kabul etmeye yanaşmıyor.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı, ateşkese şans verilmesi için NATO’dan da hava saldırılarına son vermesini istedi. Jacob Zuma ve üç Afrika ülkesinin lideri, dün Trablus’ta birkaç saat boyunca Kaddafi’yle görüştü.

Öte yandan NATO hava saldırıları, hükümet kuvvetlerini doğudaki stratejik Ecdebiye kenti dışına püskürttü. NATO, hava saldırılarının Ecdebiye yakınlarında Kaddafi yanlılarına ait 11, Misrata’da ise 14 tankı imha ettiğini bildirdi. Korgeneral Charles Bouchard, sivillere ateş açtıkları için tankları imha etmek zorunda olduklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG