Erişilebilirlik

Kaddafi Üzerinde Uluslararası Baskı Artıyor


Kaddafi Üzerinde Uluslararası Baskı Artıyor
Kaddafi Üzerinde Uluslararası Baskı Artıyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Libya’daki protestocuların korunması için Güvenlik Konseyi’nin “somut adım atması” çağrısında bulundu

Tüm çağrılara rağmen çekilmeyi reddeden Libya lideri Muammer Kaddafi üzerinde uluslararası baskı artıyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Libya’daki protestocuların korunması için Güvenlik Konseyi’nin “somut adım atması” çağrısında bulundu. Ban, İngiltere ve Fransa tarafından hazırlanan Güvenlik Konseyi tasarısının onaylanmasını istedi. Tasarı, Libya’ya silah ambargosu uygulanmasını, bazı yetkililerin mal varlıklarının dondurulmasını ve seyahat yasağı uygulanmasını öngörüyor.

Alman ve Fransız haber ajansları Avrupa Birliği’nin Libya’ya silah ambargosu uygulanması, seyahat yasağı ve bazı yetkililerin mal varlıklarının dondurulması konusunda görüş birliğine varıldığını bildiriyor. Yetkililere göre bu anlaşma önümüzdeki hafta sonuçlanabilir.

Beyaz Saray da Başkan Barack Obama’nın tek taraflı ve uluslararası yaptırımlar uygulanması yönünde adım attığını açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Amerika’nın Libya’yla zaten sınırlı olan askeri işbirliğine son vereceğini bildirdi. Carney, Amerikan Büyükelçiliği’nin çalışmalarını da askıya aldığını açıkladı. Sözcü, Kaddafi’nin artık halkının desteğini kaybettiğinin açık olduğunu vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Kaddafi’ye istifa çağrısında bulundu. Ankara’da basın toplantısı yapan Sarkozy, “Kaddafi gitmeli,” dedi.

XS
SM
MD
LG