Erişilebilirlik

"Libya Üzerinde Uçuş Yasağı Sağlandı"


Bir Danimarka F-16 uçağı Sicilya'daki NATO üssünden havalanıyor
Bir Danimarka F-16 uçağı Sicilya'daki NATO üssünden havalanıyor

Amerika Genelkurmay Başkanı Libya üzerinde uçuş yasağının tam olarak uygulanmakta olduğunu açıkladı.

Oramiral Mike Mullen, Cumartesi günü başlayan füze ve hava saldırılarından sonra hiçbir Libya uçağının uçamadığını söyledi.

Mullen, Pazar sabahı Amerikan savaş uçaklarının Bingazi yakınlarında Kaadfi kuvvetlerine ait çok sayıda aracı içindeki askerleriyle birlikte tahrip ettiğini de belirtti.

Batılı savaş uçakları Trablus’un dış mahallelerini de bombaladı. Geceyarısı başkentden uçaksavar ateşi açıldığı duyuldu.

Bu arada isyancıların elindeki Misrata kentine Kaddafi kuvvetleri tanklar ve keskin nişancılarla saldırdı. Çok sayıda cankaybı olduğu biliriliyor.

Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesinin kuvvetlerine karşı füze saldırıları düzenleyen Batılı güçlerle uzun bir savaşa hazır olduğunu söyledi.

Kadafi, devlet televizyonunda yayınlanan ses bandında Amerika ve Avrupa ülkelerinin müdahalesini haklı gösterecek hiçbir neden bulunmadığını savundu. Libya lideri hava saldırılarını terörizm olarak da niteledi.

Kaddafi, konuşmasında Akdeniz’deki askeri ve sivil hedeflere misillemede bulunacağını, bölgeyi “gerçek bir savaş alanına” döndüreceği tehditinde de bulundu.

XS
SM
MD
LG