Erişilebilirlik

Kaddafi Kuvvetleri İlerliyor


Kaddafi Kuvvetleri İlerliyor
Kaddafi Kuvvetleri İlerliyor

Libya’da Kaddafi kuvvetleri, doğuda ve batıda isyancılara karşı ilerleme sağlamaya başladı.

Görgü tanıklarına göre Kaddafi yanlısı güçler, yüzlerce isyancıyı doğudaki petrol limanı Ras Lanuf’tan çıkarttı. İsyancılar, topçu ateşi altında kamyonlara binerek kenti terk etti.

İsyancı liderler, Trablus yakınlarındaki Zaviye kentinin de günlerce süren çatışmalardan sonra hükümet kuvvetlerinin eline geçtiğini doğruladı.

Bu gerilemelere rağmen Bingazi’de hükümet karşıtları Fransa’nın muhalefet yönetimini tanıdığını açıklamasını sevinç gösterileriyle kutladı.

Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, Libya hükümetinin asla teslim olmayacağını ve Libya halkının asla NATO ya da Amerikan kuvvetlerini topraklarında kabul etmeyeceğini söyledi.

Washington’da Amerikan Ulusal İstihbarat Örgütü Başkanı James Clapper, asker ve silah üstünlüğüne sahip Kaddafi’nin, isyancıları püskürterek ayakta kalabileceğini açıkladı.

Clapper, Senato’da yaptığı açıklamada isyancıların kaderinin Libya hava kuvvetlerinin elinde olduğunu, Kaddafi’nin çekilme ya da isyancılarla anlaşma niyeti olmadığını söyledi.

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Libya’da iş savaşın başladığını, ölü ve yaralı sayısının giderek arttığını açıkladı.

Kızılhaç Başkanı Jakob Kellenberger, örgütün artık Libya’nın batısında çalışamadığını ve bölgede Kaddafi kuvvetleriyle muhalefet güçleri arasında şiddetli çatışmaların sürdüğü yolunda haber alındığını söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG