Erişilebilirlik

Kaddafi Karşı Saldırıya Geçti


Kaddafi Karşı Saldırıya Geçti
Kaddafi Karşı Saldırıya Geçti

Libya lideri Muammer Kaddafi, başkent Trablus’a ilerleyen isyancıların elinde tuttuğu bazı kentlere saldırı düzenledi.

İsyancılara karşı düzenlenen operasyona tanklar, savaş uçakları, helikopterler ve topçu birlikleri destek veriyor. Kaddafi’nin memleketi olan Sirte’ye ilerleyen isyancı güçlerin, hükümet yanlısı kuvvetlerce pusuya düşürüldüğü ve ağır kayıplar verdiği bildiriliyor.

Libya ordusu ayrıca Sirte’nin 150 kilometre doğusunda isyancıları püskürttü. İsyancı liderler kendi kontrollerindeki Ras Lanuf kentinde yeniden toparlanmaya çalıştıklarını, Sirte ve en sonunda Trablus düşünceye kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Trablus’un doğusundaki Misrata’da ise isyancılar Kaddafi yanlısı kuvvetlerin saldırısını geri püskürttü. Zaviye’de de hükümet yanlısı güçlerin saldırısı başarıya ulaşmadı. Cumartesi günü Zaviye kuşatmasında çok sayıda kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Bu arada Washington’da önde gelen üç Amerikalı senatör, Amerika ve müttefiklerinin Trablus hükümetinin sivillere saldırısını önlemek için Libya hava sahasında uçuşa yasak bir bölge oluşturması çağrısında bulundu.

BM Misrata'ya Girmek İstiyor

Birleşmiş Milletler, Libya’nın Misrata kentinde haftasonu yaşanan çatışmalarda ağır kayıplar olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye yardım görevlileri göndermek istediğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler acil yardım örgütünün koordinatörü Valeri Amos, yaralılara ve ölmek üzere olan kişilere acilen yardım ulaştırılması; sivillerin de çatışma bölgesinden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Bingazi’deki Birleşmiş Milletler insani yardım örgütü ve Kızılay, başkent Trablus’un 200 kilometre doğusundaki Misrata’nın hükümet kuvvetlerince saldırıya uğradığını ve Libya Kızılayı’nın ambulanslarla ölü ve yaralıları topladığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon da Libya Dışişleri Bakanı’nı telefonla arayarak çatışmalara bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG