Erişilebilirlik

Kaddafi Çekilmiyor


Kaddafi Çekilmiyor
Kaddafi Çekilmiyor

Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesini terketmeyeceğini ve gerekirse şehit olacağını söyledi.

Devlet televizyonunda ateşli bir konuşma yapan Kaddafi devrimci olduğunu belirterek Libya halkını, ülkelerini karışıklık çıkartan gangsterler ve teröristlere karşı korumaya çağırdı.

Kaddafi, sinirli göründüğü açıklamasında çekilme çağrılarına direneceğinin işaretini verdi, bu topraklarda öleceğini vurguladı.

Libya’nın kendi ülkesi olduğunu söyleyen Kaddafi, Arap basın yayın organlarını eleştirdi ve Amerika’ya da meydan okudu.

Libya lideri 1986’da Amerika ve İngiltere tarafından bombalanan bir binadan konuştu.

Kaddafi, konuşmasını içte ve dışta birçok hükümet görevlisinin desteğini kaybettiği ve 40 yıllık iktidarında ilk kez devrilme tehlikesiyle karşıkarşıya geldiği bir sırada yaptı.

Libya’nın Washington Büyükelçisi Ali Aujali, Kaddafi’yi çekilmeye çağırırken Hindistan ve Endonezya dahil çeşitli ülkelerdeki Libya elçileri ve Çin’de görevli üst düzeyde bir diplomat istifa etti.

Malezya ve Avustralya Büyükelçileri artık Kaddafi’yi temsil etmediklerni açıklarken Adalet Bakanı Mustafa Abdül el-Celil de göstericilere karşı kuvvet kullanılmasını protesto ederek istifa etti.

Başkentte isyancılara karşı helikopter ve savaş uçakları kullanıldığı bildiriliyor. Ancak Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam, uçaklarla cephaneliklerin vurulduğunu savundu. Bununla birlikte görgü tanıkları Kaddafi’ye bağlı paralı Afrikalı askerlerin göstericilerin üzerine ateş açtığını belirtiyor. Libya devlet televizyonu, ülkede kıyım yapıldığı yolundaki yabancı kaynaklı haberlerin yalan olduğunu ve halkın moralini bozmayı amaçladığını önesürdü.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Trablus’taki çatışmalarda 62 kişinin öldüğünü bildirdi.


XS
SM
MD
LG