Erişilebilirlik

Kaddafi Bugün Defnediliyor


Kaddafi Bugün Defnediliyor
Kaddafi Bugün Defnediliyor

Libya’da geçici hükümet devrik lider Muammer Kaddafi’nin Salı günü, çölde yeri gizli tutulacak bir noktaya defnedileceğini açıklayarak konuyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

Pazartesi günü konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, Kaddafi, oğlu Mutassım ve eski Savunma Bakanı Ebubekir Yunus’un aynı anda defnedileceğini, törende imamların hazır bulunacağını kaydetti.

Kaddafi’nin çürümeye yüz tutan cesedi, Cuma gününden bu yana Misrata halinin soğutmalı bölümünde halka açık tutuluyordu.

Associated Press haber ajansı, Pazartesi geç saatlerde üç aracın hal binasından ayrıldığını, araçların gidişinden sonra binaya giren gazetecilerin cesetlerin alındığını gördüklerini bildirdi.

Abdül Celil'den geri adım

Bu arada yeni hükümetin iki hafta içinde kurulacağını açıklayan gececi yönetimin başkanı Mustafa Abdül Celil, yeni liderlerin ılımlı Müslümanlar olacağı konusunda batı ülkelerine güvence vermeye çalıştı.

Abdül Celil daha önceki açıklamalarında Libya’da şeriat kanunlarının geçerli olacağını, bu yasaya uymayan kanunların geçerliliğini yitireceğini ve çok eşliliğin serbest bırakılacağını söylemişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG