Erişilebilirlik

Kabil’de İntihar Saldırısı


Afganistan’ın başkenti Kabil’de siyasi bir toplantı sırasında düzenlenen intihar saldırısında İçişleri Bakanlığı’na göre en az 9 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ölenlerden yedisinin polis, ikisininse sivil olduğunu açıkladı.

Kabil’de İntihar Saldırısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00



Balkh eyaleti Valisi Attah Muhammed Nur’un destekçilerinin toplandığı salona girmeye çalışan saldırgan, güvenlik önlemleri nedeniyle içeri giremeyince üzerindeki mekanizmayı dışarıdaki bir güvenlik noktasında patlattı.

Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Güçlü bir bölgesel ve askeri lider olan Nur, Afganistan’daki ulusal birlik hükümetinin taraflarından olan Cemaati İslami partisinin de üst düzey üyelerinden.

Nur bir süre önce General Abdul Raşid Dostum’un partisinin de dahil olduğu üç partili bir siyasi ittifak kurdu. Dostum, ülkedeki Özbek azınlığı temsil eden önemli askeri liderlerden.

Her iki isim de Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin çevresindeki etnik Peştu liderleri sert şekilde eleştiriyor.

Afganistan’da politikacıların 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde siyasi bir yarışa girmeleri nedeniyle gerilim arttı. Saldırı da böyle bir ortamda meydana geldi.

Bu yıl Kabil’de çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan büyük bombalı saldırılar yaşandı.

Ülkede faaliyet gösteren Taleban ve IŞİD, saldırıların büyük bölümünün sorumluluğunu üstlendi. Taleban savaşçıları hükümet güçlerine karşı savaş alanındaki mücadelelerini de bu yıl içinde yoğunlaştırdı. Bu yıl ülkede yaşanan sivil ölümler de rekor düzeyde.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG