Erişilebilirlik

Kabil Havalimanı'nda Silahlı Çatışmada Bir Kişi Öldü


Kabil Havalimanı’ndan tahliyeler sürerken havalimanı girişinde silahlı çatışma çıktı. Alman yetkililer tarafından duyurulan gelişmeye göre olayda bir kişi öldü.

Kabil Havalimanı’nda görevli Alman ordusundan yetkililer tarafından yapılan açıklamada, havalimanının kuzey giriş kapısı yakınlarına gelen silahlı kişiler güvenlik görevlilerine ateş açtı. Askerlerle silahlı çatışma çıktı. Olayda Afgan güvenlik görevlilerinden biri hayatını kaybederken çatışmaya Alman ve ABD askerleri müdahale etti.

Olaya ilişkin açıklama, Alman ordusunun sosyal medya hesaplarından yapıldı. Havalimanı dışında Taleban’ın yerleştiği kontrol noktaları bulunuyor. NATO yetkilileri de olayın ardından bölgede durumun kontrol altında olduğunu açıkladı.

CNN haber kanalına göre havalimanı dışından bir keskin nişancının ateş açması üzerine askerler bu ateşe karşılık verdi ve çatışma çıktı.

Öte yandan havalimanı dışında da Taleban militanları kalabalığı dağıtmaya çalışıyor. Dün yaşanan karmaşada havalimanı dışında bekleyen en ez 7 sivil hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG