Erişilebilirlik

Kabil Havalimanı'na Yönelik Terör Saldırısı Uyarısı


Uyarılara rağmen binlerce kişi havalimanının giriş kapıları civarında beklemeye devam ediyor.
Uyarılara rağmen binlerce kişi havalimanının giriş kapıları civarında beklemeye devam ediyor.

ABD ve Afganistan’daki diğer yabancı ülkeler, halkı Kabil Havalimanı’ndan uzak durmaları konusunda uyardı. Gerekçe, IŞİD’in bir terör saldırısı düzenleme ihtimali.

ABD’nin Kabil Büyükelçiliği tarafından dün akşam yayımlanan uyarı mesajında, ABD vatandaşlarının kendilerine güvenli bir yol temin edilmedikçe havalimanına gitmekten kaçınmaları ve havalimanının kapılarında beklememeleri uyarısında bulunuldu. Mesajda, bu çağrının güvenlik riski nedeniyle yapıldığı ifade edildi.

Benzer şekilde İngiltere de vatandaşlarına, bir terör saldırısı ihtimali nedeniyle havalimanı civarından uzak durmalarını tavsiye etti.

İngiltere Silahlı Kuvvetleri'nden sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, BBC Radyosu’na yaptığı açıklamada, tehdidin son derece ciddi olduğunu ve IŞİD’in havalimanı civarında bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu dile getirdi.

Avustralya da vatandaşlarına terör saldırısı uyarısında bulunurken “çok yüksek riskli” ifadesini kullandı.

Ancak uyarılara rağmen Kabil Havalimanı’nın giriş kapıları önünde çok büyük bir kalabalık, bekleyişini sürdürüyor.

Havalimanına giden yolda kontrol noktaları bulunan Taleban da IŞİD’in saldırı yapabileceğine dair bir açıklama yaptı ve kontrol noktalarında görevli militanlarının hayati tehlikesi olduğunu belirtti.

Havalimanı kapılarında toplanan kişilerden kaçının seyahat edebilmek için gerekli belgelere sahip oldukları bilinmiyor. Ancak buna rağmen kalabalık, uyarıları göze almaksızın limana girebilmek için beklemeye devam ediyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Joe Biden’ın da IŞİD’in saldırı tehdidi konusunda bilgilendirildiği ifade edildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG