Erişilebilirlik

Kabil'den İlk Ticari Uçuş Yapıldı


Kabil Havalimanı'nda PIA Havayolları uçağı
Kabil Havalimanı'nda PIA Havayolları uçağı

Afganistan’ın başkenti Kabil’den İslamabad’a ilk ticari uçuş bugün yapıldırü. Uçuşun Pakistan Havayolları PIA tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Reuters haber ajansının bölgedeki görgü tanıklarının ifadelerine dayandırdığı haberine göre, Taleban’ın iktidara gelmesiyle birlikte başlayan tahliye operasyonlarının ardından kapanan Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan bir yolcu uçağı bu sabah havalandı.

Limandan kalkış yapan uçağın Pakistan Uluslarası Havayolu şirketine ait olduğu ve ülkenin başkenti İslamabad’a gittiği iddia edildi. Bu uçuş ABD ve uluslararası güçlerin tahliye operasyonlarını tamamladığı Ağustos ayının son gününden bu yana Kabil’den yapılan ilk ticari uçuş oldu. Birkaç gün önce de Katar Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, yaklaşık 200 kişiyi Kabil’den Doha’ya götürmüş ve bunun da ülkede kalan yabancılar ve seyahat belgeleri bulunan Afganistan vatandaşları olduğu belirtilmişti.

Taleban, halen kapalı olan havalimanının yeniden uçuşlara açılması ve işletilmesi için Türkiye ve Katar’la görüşmeler yürütüyor. Taleban yetkilileri, havalimanının yeniden işlerlik kazanacağını ve seyahat belgesi olan Afgan vatandaşlarının da istedikleri zaman ülke dışına seyahat edebileceklerini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG