Erişilebilirlik

Kabil'de Bombalı Saldırı


Kabil’de bir hastane dışında düzenlenen bombalı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında NATO bünyesinde görev yapan üç sözleşmeli Amerikalı personel de bulunuyor.

Patlama çok sayıda kişinin yaralanmasına da yol açtı. Başkentin yerleşim bölgelerinden birinde yaşanan patlama, ayrıca çok sayıda aracı tahrip etti.

NATO, ölen Amerikalı sözleşmeli personelin kimliklerini açıklamadı, ancak birinin olay yerinde, diğer ikisinin de hastanede öldüğünü bildirdi.

Görgü tanıkları hastane önüne yerleştirilen bombanın, özellikle kentin bir bölgesinden diğerine giden askeri araç konvoyunun geçişi sırasında patlatıldığını bildiriyor. Askeri araç, yabancı personeli naklediyordu. Patlamanın hemen ardından birkaç kilometre ötede bulunan Amerikan Büyükelçiliği’nde bile alarm zilleri çaldı.

Saldırıyı üstlenen olmadı, ancak Afganistan son dönemde kanlı bombalı saldırılara hedef oluyor. Bu ay yaşanan saldırılarda yalnızca Kabil’de en az 50 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı.

Saldırıların büyük bir kısmını Taleban üstleniyor. NATO ve Amerika Afganistan’da muharip göreve geçen yılın sonunda son vermişti, ancak Taleban bu dönemde saldırılarını arttırdı.

Amerikan ve NATO güçlerinin büyük bir çoğunluğu Afganistan’dan ayrıldı. Ülkede terör operasyonları ve Afgan askerlerinin eğitimi için kalan yalnızca 13 bin asker bulunuyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG